Комбуча Блог

Алкохолни коктейли с Комбуча – лично изпробвани световни рецепти!

комбуча

Времето се позатопли! Още сме началото на Март, а се случиха няколко температурни рекорда. В родния ми град

Бургас вчера (22.5 градуса) всички бяха в морската градина, по крайбрежните алеи, вдишвайки очаквания за лято. Абе избутахме зимата и за тези които не знаят, по морето отдавна няма четири сезона – от ботушите скачаме в джапанките. Гледам, започнали са да стягат многобройните кипри ресторантчета и кафетарии. Майсторите са се развихрили, а хората с премрежен от силните слънчеви лъчи поглед предусещат вкуса на влажния бриз и разхладителните коктейли. Та, ето за тях, за коктейлите ми е думата. Ще ми се да ви предложа една малко по-различна представа за комбуча, а именно в комбинация с високоалкохолни напитки. Вярвайте ми, ще се учудите на невероятната палитра от вкусови усещания. Няколкото рецепти, които ще прочетете тук, са изпитани от мен и моите приятели. Надявам се да ви харесат.

Kombucha Manhattan Club:

Сложете 2-3 кубчета лед в смесителна чаша, 100мл. бърбън, 30мл. сух вермут и 30мл. червен вермут, разбъркайте добре и допълнете с Комбуча. Изсипете в добре охладени коктейлни чаши. Коктейлната череша е по избор, но задължително сложете резен лимон.

Kombucha Profil:

Във висока чаша за уиски налейте сода с две кубчета лед. Добавете 30мл. Кампари, 30мл. сух вермут. Сложете сока на половин портокал и малко Комбуча, която да придаде вид на шампанско.

Kombucha Dry:

2-3 кубчета лед в блендер, с до 30мл. джин, 30 мл сух вермут и лимонов сок от четвърт лимон.

Наздраве!


ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ