Комбуча Блог

Какво се случва с тялото, когато пиеш комбуча 10 дни?

Всички живеем с набор от навици, които сме приели за нормални и естествени. Кали Силбербауер, която пише за изданието health24.com решава да промени основополагащ навик в ежедневието си и да замени сутрешното кафе с комбуча за 10 дни. Ето какво се случва.

В началото тялото преминава през детоксикиращ шок. Кофеинът има способността да създава усещане за енергичност и еуфория за кратко. След пика му обаче, следва рязък спад на виталност, който ни кара да търсим още кофеин. Когато го изключим от менюто си, тялото преминава през няколкодневен детокс период, който може да е стресов. Могат да се появят главоболие, отпадналост и нередовен стомах.

След първоначалното изчистване настъпва период на повече виталност и лекота в тялото. Комбуча е изключително богата на пробиотици. Редовната й консумация балансира чревната микрофлора, което води до по-редовен стомах и по-добър имунитет. С времето вкусовите рецептори привикват към липсата на кафе и тялото започва да използва кофеините от комбуча (които са много по-малко), за да достига до същото ниво не енергичност.

Кожата започва да се изчиства. В следствие на повишените пробиотични нива в стомаха тенът се избистря и кожата става сияйна и красива. Антиоксидантните способности на комбуча също водят до по-добро цялостно здраве и забавят процесите на стареене.

Цикълът се регулира и става по-безболезнен. В края на своя експеримент Кали забелязва, че няма симптоми на ПМС. Неприятното подуване е в миналото, а настроението й е повече от добро. Менструацията й е по-безболезнена и кратка от обикновено.

Искаш да се убедиш лично в ползите от редовната консумация на комбуча? Предизвикаваме те да си направиш личен 10-дневен експеримент и да замениш сутрешното кафе с бутилка освежаваща комбуча.


ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ