Комбуча Блог

Комбуча – естествено газирана, натурална напитка с големи възможности, хилядолетна история и бляскаво бъдеще!

radoslav_toshkov_420

Д-р Радослав Тошков за Kомбуча: Непозната или по-скоро подценявана възможност, с чаша на ден от тази напитка да се чувстваме по-добре!

Д-р Радослав Тошков е холистичен лекар с дългогодишен опит в неконвенционалното лечение на редица заболявания. Според него в основата на голяма част от заболяванията стои интоксикацията на организма. Начинът ни на хранене и заобикалящата ни среда са основната причина телата ни да са буквално „затлачени” с тежки метали и токсини, и поради тази причина физиологичните процеси в тях не могат да протичат нормално. Тук, според д-р Радослав Тошков, е и мястото на Комбуча.

„Тази вълшебна напитка работи, доказано в няколко направления, които подпомагат функционирането и детоксикацията на организма. Основната посока е подобряването на работата на черния дроб и бъбреците. Тези прецизни „филтриращи системи” на организма са най-чувствителни към отровната среда и киселинната храна, с която се храним. На тези два органа се пада тежката задача да се справят с последиците от замърсения въздух и консумацията на храни, изобилстващи от химикали. Чудесно е, че от време на време или постоянно се опитваме да се храним с чисти (био) храни, но какво от това? Ние дишаме въздух, пълен с отровни химични елементи и тежки метали. Не можем да се предпазим от това, но можем да направим нещо малко и лесно – чаша комбуча на ден! Наличните в напитката аминокиселини, живи полезни бактерии и дрожди, както и витамини от целия B-комплекс, подобряват функционирането на тези два органа. Резултатът е, че след няколкоседмичен прием на чаша-две Комбуча ежедневно, наблюдаваме трайно подобряване на работата на черния дроб и бъбреците. Не случайно, Комбуча е най-добрият лек при прекаляване с алкохол и след парти чаша от напитката ще ви спаси от сутрешния махмурлук. Това е и практична предпразнична информация!

Друга важна посока е подобряването на храносмилането. За силата на ферментиралите храни и напитки, може би всички са чували. Още от древни времена хората са се справяли с чревни проблеми, ядейки коричка хляб, натопена в оцет. Наличните в Комбуча пробиотични бактерии и ензими, както и някои видове важни органични киселини, благоприятно въздействат на храносмилателния процес и подобряват преработването на храната. Чаша Комбуча след хранене се препоръчва като силно диджестивно средство, което се доказа и в моята практика. Това ще ви спаси от тежест и подуване на корема, и ще ви даде възможност да се насладите на храната.

Ако приемате Комбуча на гладно, тя ще въздейства потискащо на апетита Ви. Тези два ефекта, плюс подобряването на метаболизма , чрез детоксикацията и подобряване работата на жлезите с вътрешна секреция, са в основата на редукцията на теглото. Ежедневната консумация на напитката ще ви помогне в тази насока. Не е нужно да пиете с литри. Чаша-две на ден вършат чудеса. Разбира се, – колкото повече, толкова по-добре, но според мен повече от литър за възрастен човек и половин литър за дете не е необходимо. Комбуча е чудесен естествен природен лек при стомашно-чревни проблеми а лекият й лаксативен ефект е в помощ на всички с лениви черва.

Друга полза, която виждам от напитката, е, че тя на практика е единствената възможна здравословна алтернатива на газираните напитки. Знаейки колко са вредни, ние, възрастните избягваме консумацията им, но е трудно да държим децата далеч от тях. Ето защо мъниците най-много се радват на Комбуча. Леко газирана, със сладко-кисел вкус – тя е радост за сетивата им.

В заключение искам да кажа, че Комбуча е чудесна здравословна напитка и, откакто я открих, е неразделна част от детоксикиращата програма на всичките ми пациенти. Аз и моето семейство сме й големи фенове. Децата ми тръгват на училище с по една бутилка в раничкатa. Препоръчвам я на всички, които искат да направят нещо мъничко, но с голям ефект за своето здраве и здравето на близките си!”

Комбуча се предлага по магазините като готова за консумация напитка. Опитайте я и ще усетите жизнеността и енергията, която тя дава на организма.


ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ