Комбуча Блог

Морковено смути с куркума и пробиотици

Съставки

  • ¼ ч.ч. Комбуча Класик
  • 3 средно големи моркова
  • 1 ябълка
  • 2 замразени банана
  • 1 ч.л. куркуама на прах или около 1 см прясна куркума

Метод на приготвяне

Сложете всички съставки в блендер и пасирайте. Ако е твърде гъсто, добавете още комбуча. Ако е твърде течно – още банан.

Смутитата са чудесен начин да дадем на тялото си необходимите му хранителни вещества в лесно смилаема форма. Започнете деня си с тази лесна и бърза рецепта за морковено смути. Плодовете и зеленчуците в него му придават приятен сладък вкус, който няма да навреди на кръвната Ви захар.

Морковите са чудесен вариант за всички, които искат да се откажат от захарта. Естествената им сладост бързо замества десертите от магазина.

Куркумата пък е известна като мощен антиоксидант, който има имуностимулиращи и противовъзпалителни качества. Веществото, което я прави толкова полезна се нарича куркумин и е добре изследвано в медицинските среди. Куркуминът се свързва със свободните радикали в тялото и подпомага извеждането им. Освен това, той повишава концентрацията и подобрява дейността на нервната система.

Заради противовъзпалителните си свойства, куркумата се препоръчва при активен спорт като метод за възстановяване след тренировка. Тя намалява болката при хора с артрит и понижава риска от ставни проблеми.

Не на последно място, мощните й антиоксидативни средства, правят куркумата естествен анти-ейджинг агент. Антиоксидантите извеждат свободните радикали от тялото и така намаляват нивата на оксидативен стрес. Именно той е виновен за процесите на стареене, а в някои случаи и за хронични дегенеративни заболявания.

Комбуча Класик придава на напитката лек газиран завършек и я дарява с високи пробитоични нива. Полезните бактерии подобряват храносмилането и намаляват риска от гъбични инфекции.

Това смути е чудесен старт на всяка пролетна сутрин. То ще Ви подхрани с множество витамини, минерали и антиоксиданти, ще засити глада Ви за сладки изкушения и ще Ви дари с високи енергйини нива.

*ако използвате прясна куркума, имайте предвид, че наситеният й оранжев цвят оставя петна по дрехите


ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ