Комбуча Блог

Пробиотиците през лятото

Горещите дни вече са факт и всички си мечтаем за повече време навън, в най-добрия случай с гледка към морето и коктейл в ръка. Тази година препоръчваме да сложите в плажната чанта и бутилка комбуча. Не само защото ще в охлади след следобедната дрямка, но и защото е богата на пробиотици. А те са изключително важни през летните дни. Ето защо

Пробиотиците се грижат за храносмилането

Полезните бактерии са изключително важни за оптималната дейност на храносмилателната система. Те подпомагат усвояването на хранителни вещества от храната и регулират подуването. По време на отпуската последното нещо, което искаме е да имаме тежест и газове на плажа.

Подсилват имунитета

Горещината и влагата са чудесни развъдници на всякакви бактерии. През лятото с лекота можете да се заразите със стомашен вирус и да прекарате отпуската в хотелската стая. Пробиотиците тренират имунната система да реагира адекватно при наличие на външни патогени. Така шансовете да се заразите с вирус или бактерии драстично намаляват.

Грижат се за влагалищното здраве

Всяка дама знае колко е неприятно да имаш гъбична инфекция през лятото, а басейните са перфектно място за развъждането на такива. Пробиотиците са изключително важни за женското здраве. Установено е, че при състоянието на червата оказва пряко въздействие върху влагалищния микробиом. Здравият стомах е предпоставка номер едно за здрава пикочо-полова система. Спестете си неприятните усещания и скъпите лекарства, като си доставяте достатъчно пробиотици.

Подсилват здравето на кожата

Наличието на достатъчно пробиотични нива в червата драстично подобрява външния вид на кожата. През летните месеци, когато дрехите са по-оскъдни, искаме да се радваме на красива и сияйна кожа без петна, екземи и акне. Погрижете се за външния си вид и си доставете достатъчно пробиотици.

Последно, но не и поважност, пробиотиците се грижат за доброто ни настроение. Голяма част от хормоните в тялото се секретират в стомаха, а не в мозъка. Освен това, тези два органа са свързани чрез вагус нерва и са в постоянен обмен на информация. Множество изследвания показват, че състояния като депресия, апатичност, преумора, безсъние и безпокойство могат да са предизвикани от липса на нутриенти и пробиотици. Доброто хранене и правилното суплементиране са един от основните фактори за менталното ни здраве. Подарете си приятна почивка и заложете на комбуча за дневната ви доза пробиотици.

Не забравяйте да комбинирате комбуча с достатъчно вода, за да сте добре хидратирани през горещите дни.


ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ