Комбуча Блог

Суров плодов конфитюр с Комбуча и семена Чиа!

raw druit jam

Какво ви трябва?

• 2 чаши пресни или замразени плодове
• 3 супени лъжици семена от Чиа /можете да добавите повече, ако не се желира достатъчно/
• 1 ч.л. хималайска сол
• 1/2 чаша Комбуча
• 2-3 супени лъжици мед

Допълнително можете да добавите: кокосови стърготини, канела, люти чушлета, карамфил, босилек и други пресни билки и подправки.

Как да приготвите?

Поставете всички съставки в блендер и разбъркайте, докато стигнете до желаната консистенция. Трябва да се уверите, че семената от Чиа са добре натрошени , защото в противен сучай няма да желират.
Оставете настрани за няколко минути, преди да сервирате – ще продължи да се желира.

Можете да съхранявате в хладилник в продължение на 2 седмици.


ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ