Комбуча Блог

Три есенни коктейла с комбуча

В блога на комбуча често ви предлагаме рецепти за алкохолни и безалкохолни коктейли. Въпреки че някои хора тотално отричат консумацията на подобни напитки, ние не искаме да изпадаме в крайности. Здравословният начин на живот не бива да се превръща в догма и мъчение. Дори хората, които са на хранителен режим могат да изпитват удоволствие от храната и напитките, които консумират и да не се чувтсват постоянно напрегнати, че ще нарушат правилата.

С настъпването на по-хладните дни подбрахме за вас три рецепти за есенни комбуча коктейли, които можете да приготвите на следващото си парти, или пък просто като приятно допъление към лежерна петъчна вечер. Преди да преминем към самите десерти, решихме да ви представим няколко прости начина как да внесете повече „здравословност“, дори в коктейлите.

Заменете захаросаните безалкохолни напитки

Ако коктейлът включва газирана напитка или сок, прескочете ги и използвайте по-здравословен вариант. Винаги можете да заложите на комбуча, прясно изцеден плодов сок, или друга любима ваша напитка, която не съдържа космически количества захар. Бонусът на тази стратегия е, че при намаляването на сладостта на коктейла, рискът да ви боли глава на следващия ден е редуциран.

Прибавете любимото ви здравословно допълнение

Няма нужда да ви казваме, че алкохолът съдържа празни калории, които не дават на организма нищо ценно като хранителни вещества. Ако сте решили да приготвите коктейл у дома, защо не добавите нещо любимо и здравословно? Можете да използвате истински плодове (свежи или замразени), смутита или домашно изцедени сокове, канелени пръчици, истинска ванилия или други подходящи храни и напитки.

Не прекалявайте

Всеки от нас има нужда да разпусне от време на време. Някои го правят с коктейл в ръка в края на дългата работна седмица. Въпросът тук, като с всяко друго нещо в живота ни, е да не прекаляваме. Ще изпитате много по-голяма наслада да приготвите един коктейл с качествени съставки у дома и да го изпиете в добра компания.

Готови ли сте за вкусни експерименти? Ето ги и самите рецепти

Шприц с греяно вино и комбуча

Греяното вино е наш фаворит за студените дни. Изберете любимата си рецепта за греяно вино (с повече плодове и по-малко добавена захар). След приготвянето му за самия коктейл ще са ви необходими.

 • Натрошен лед
 • 200 мл охладено греяно вино
 • 100 мл прясно изцеден портокалов сок
 • 200 мл комбуча с вкус по ваш избор
 • резенчета портокал и канелена пръчка

Сложете всички течности в подходяща кана или купа и разбъркайте добре. Изберете красива ниска коктейлна чаша. Напълнете 1/3 от нея с лед и допълнете с напитката. Гарнирайте с резенчета портокал и канелена пръчка.

Московско муле с комбуча

За два коктейла ще са ви необходими:

 • натрошен лед
 • 100 мл уиски по ваш избор
 • 200 мл ябълков сайдер
 • 200 мл комбуча с вкус на джинджифил
 • парченца ябълки и канела на вкус

Напълнете подходяща коктейлна чаша с лед. Залейте с 50 мл уиски и половината ябълков сайдер. Разбъркайте внимателно. Накрая добвете 100 мл комбуча и гарнирайте с ябълки и канела.

Мимоза със сайдер, комбуча и червени боровинки

Мимозата е наш личен фаворит сред коктейлите. Класическата рецепта тук е разнообразена с вкусен сайдер и комбуча, а истинските червени боровинки придават невероятен завършек.

За два коктейла ще са ви необходими:

 • ¼ ч.ч. замразени боровинки
 • 100 мл сок от червена боровинка
 • 100 мл комбуча
 • 200 мл охладен сайдер с червена боровинка

Сложете половината замразени боровинки на дъното на висока чаша за шампанско. Залейте с половината сок, половината комбуча и половината сайдер.

Наздраве


ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ