Комбуча Блог

3 летни коктейла с комбуча

Лятото е в разгара си и всички мечтаем за плажни преживявания далеч от компютъра и графика със задачи. Независимо дали си заседнал в офиса или си почиваш на плажа, имаме перфектната напитка за горещите летни дни.

Знаеш ли, че комбуча е една от най-предпочитаните добавки към множество коктейли. Освен с фините си балончета и леко киселия си вкус, тя се отличава и с полезните си качества. Добави я към любимия си алкохол и имаш нов интересен вариант за късните летни следобеди. Днес ти представяме 3 готови рецепти за коктейли с комбуча. Единият е напълно безалкохолен и ще заинтригува дори най-малките със свежия си вкус.

Ментово изкушение с комбуча

Този коктейл е комбинация от прясно изстискан зелен сок, богат на фибри, витамини и минерали комбуча с вкус на мента.

За сока ще ти трябват:

  • 1 ч.ч. нарязан ананас
  • 1 ½ ч.ч. спанак
  • 1 зелена ябълка
  • 3-4 стръка свежа мента
  • ¾ ч.ч. кокосова вода

Направи сок от ананаса, спанака и ябълката със сокоизстисквачка. Към получения сок добави кокосовата вода и комбуча мента (250 ml).

Сервирай с пресни стръкчета мента и лед.

Джинджифилово-прасковена сангрия с комбуча

Този коктейл е чудесен за вечеря с приятелки или като допълнение към следобедния ви пикник сред природата.

Ще ти трябват:

  • 1 бутилка бяло вино по твой вкус
  • 1 ½ комбуча с вкус на джинджифил
  • ¼ ч.ч. прасковен шнапс
  • 1 ч.ч. нарязани ягоди
  • шепа ментови листа
  • 1 праскова, нарязана на лентички

В голяма купа или кана смеси виното, комбучата и прасковения шнапс. Добави плодовете и ментовите листенца. Охлади за 1-2 часа в хладилник. Можеш да напълниш формичка за лед със сангрията и да замразиш. Така ще имаш сангиря ледени кубчета, които можеш да добавиш към чаша бяло вино.

Мимоза с грейпфрут и комбуча

Последният ни коктейл за днес е вариация на класическата мимоза. Мимозите традиционно се приготвят с шампанско и портокалов сок. Ние ще заменим сока с по-полезна и интересна като вкус комбинация от комбуча и фреш от грейпфрут.

За мимозите ще ти трябват:

  • 1 бутилка охладено шампанско
  • 1 ч.ч. прясно изцеден сок от грейпфрут
  • 500 мл комбуча с вкус по твой избор
  • резенчета грейпфрут за декорация

Избери красиви високи чаши, за да сервираш. Във всяка чаша сложи четвърт сок от грейпфрут и четвърт комбуча. Допълни с шампанско. Декорирай с плодове.

Кои са твоите любими летни коктейли?

Сподели с нас в коментарите.


ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ