Докато сме все още в сезона на празниците ви предлагаме рецепти за 3 класически коктейлни рецепти. Тайната съставка? Комбуча, разбира се. Желаем ви свежа, зарадена и празнична година.
Ароматен коктейл с ябълки и канела
Тази напитка е перфектният зимен коктейл. Ароматите на ябълка и канела ще ви създадат усещане за уют, а ромът ще загрее тялото ви след дълъг студен ден. За още по-зашеметяващ краен резултат можете да добавите към рома си със зимни подправки, като анасон и карамфил. Колкото по-дълго ги оставите в алкохола, толкова по-наситен ще стане вкуса му.
Ето и рецептата за 4 ароматни коктейла с ябълки и каела. Необходими са ви:
- 1 ч.ч. ябълков сайдер
- 1 ч.ч. ром
- 4 ч.л. пресен лимонов сок
- 1 ч.ч. комбуча (натурална)
- 4 канелени пръчици
- реценчета ябълки за декорация
Смесете половината ябълков сайдер с половината ром и добавете 2 ч.л. лимонов сок. Разбъркайте в шейкър с малко лед. Разлейте в 2 високи коктейлни чаши върху големи ледени кубчета. Повторете с останалите сайдер, ром и лимонов сок. Добавете във всеки коктейл ¼ ч.ч. комбуча. Гарнирайте с канелена пръчица и ябълков резен.
Сангрия с малини и комбуча
За тази сангрия използвайте любимото си розе. Това ще направи коктейла по-лек и освежаващ. Вкусът на розето е перфектно допълнениие към комбуча с роза и свежи (или замразени) малини. Това е коктейлът-мечта за всяко пижамено парти с приятелки. Ако не обичате малини или не можете да намерите качествени такива, заложете на ягоди, ябълки, грозде или друг плод по ваш вкус.
За 4 коктейла ще са ви нужни:
- 175 мл розе
- ¼ ч.ч. бренди
- 1 ч.ч. малини
- 3 с.л. малинов ликьор
- ½ ч.ч комбуча с аромат на роза
Смесете розето, малините, брендито и малиновия ликьор в подходяща кана. Охладете за около 2 часа. Накрая добавете комбучата. Гарнирайте коктейлите със свежи плодове по избор.
Пунш с комбуча и нар
Нарът е един от любимите ни плодове – достъпен през всеки сезон, богат на антиоксиданти и изключително интересен като вкусови характеристики. В тази рецепта го използваме за направата на лесен пунш, с който ще впечатлите гостите си на всяко парти.
За 4 порции ще ви трябват:
- 1 ч.ч. бял ром
- ½ ч.ч. сок от нар
- ½ ч.ч. сок от ананас
- ¼ ч.ч. портокалов сок
- 1 ч.ч. комбуча
- свеж нар и паченца ананас за декорация
Смесете рома и соковете в подходяща купа. Разлейте течността в 4 високи коктейлни чаши и добавете във всяка по ¼ ч.ч. комбуча. Украсете с парченца плодове.
С тези 3 коктейла екипът на Комбуча България ви желае честита нова 2019 година