Лятото е в разгара си и всички мечтаем за плажни преживявания далеч от компютъра и графика със задачи. Независимо дали си заседнал в офиса или си почиваш на плажа, имаме перфектната напитка за горещите летни дни.
Знаеш ли, че комбуча е една от най-предпочитаните добавки към множество коктейли. Освен с фините си балончета и леко киселия си вкус, тя се отличава и с полезните си качества. Добави я към любимия си алкохол и имаш нов интересен вариант за късните летни следобеди. Днес ти представяме 3 готови рецепти за коктейли с комбуча. Единият е напълно безалкохолен и ще заинтригува дори най-малките със свежия си вкус.
Ментово изкушение с комбуча
Този коктейл е комбинация от прясно изстискан зелен сок, богат на фибри, витамини и минерали комбуча с вкус на мента.
За сока ще ти трябват:
- 1 ч.ч. нарязан ананас
- 1 ½ ч.ч. спанак
- 1 зелена ябълка
- 3-4 стръка свежа мента
- ¾ ч.ч. кокосова вода
Направи сок от ананаса, спанака и ябълката със сокоизстисквачка. Към получения сок добави кокосовата вода и комбуча мента (250 ml).
Сервирай с пресни стръкчета мента и лед.
Джинджифилово-прасковена сангрия с комбуча
Този коктейл е чудесен за вечеря с приятелки или като допълнение към следобедния ви пикник сред природата.
Ще ти трябват:
- 1 бутилка бяло вино по твой вкус
- 1 ½ комбуча с вкус на джинджифил
- ¼ ч.ч. прасковен шнапс
- 1 ч.ч. нарязани ягоди
- шепа ментови листа
- 1 праскова, нарязана на лентички
В голяма купа или кана смеси виното, комбучата и прасковения шнапс. Добави плодовете и ментовите листенца. Охлади за 1-2 часа в хладилник. Можеш да напълниш формичка за лед със сангрията и да замразиш. Така ще имаш сангиря ледени кубчета, които можеш да добавиш към чаша бяло вино.
Мимоза с грейпфрут и комбуча
Последният ни коктейл за днес е вариация на класическата мимоза. Мимозите традиционно се приготвят с шампанско и портокалов сок. Ние ще заменим сока с по-полезна и интересна като вкус комбинация от комбуча и фреш от грейпфрут.
За мимозите ще ти трябват:
- 1 бутилка охладено шампанско
- 1 ч.ч. прясно изцеден сок от грейпфрут
- 500 мл комбуча с вкус по твой избор
- резенчета грейпфрут за декорация
Избери красиви високи чаши, за да сервираш. Във всяка чаша сложи четвърт сок от грейпфрут и четвърт комбуча. Допълни с шампанско. Декорирай с плодове.
Кои са твоите любими летни коктейли?
Сподели с нас в коментарите.