Комбуча Блог

5 причини да НЕ пиеш комбуча

Тук често ти споделяме здравословните ползи от редовното консумиране на комбуча, но тази жива напитка има и тъмна страна. Ето 5 прични никога да НЕ пиеш комбуча.

1. Има голяма вероятност да се откажеш от кафето

Комбуча съдържа ниски нива на кофеин, което я прави перфектен заместител на следобедното ти кафе. Освен това, тя е богата на пробиотици и няма да раздразни стомаха ти. Напротив, дори драстично ще подобри храносмилането и цялостното ти здраве. Това може да те наведе на мисли да се откажеш от кафето и напълно да го замениш с комбуча. Изборът ти със сигурност ще предизвика много погледи в офиса.

2. Любимото ти кафене вече няма да ти е толкова любимо

Ако в любимото ти кафене не сервират комбуча, има голяма шанс да отпадне от списъка ти с фаворити. Това, от своя страна, ще доведе до търсене на нови заведения, а тези, които предлагат комбуча обикновено са здравословни. Не искаме да те плашим, но попаднеш ли веднъж на такова място, вероятността да ти хареса и да искаш да се върнеш е голяма. Все пак не са много местата, които предлагат веган луканка

3. Отношенията ти с приятелките ще се променят

Предупреждаваме те, редовната консумация на комбуча води до по-добро здраве, по-сияйна кожа и повече енергия. Приятелките ти могат да станат подозрителни относно рязката промяна в настроението и цялостния ти външен вид. Има два изхода – или те ще влязат в клуба на комбуча почитателите, или ще бъдеш заклеймена като „различната“. И двата случая печелиш.

4. Здравословни алкохолни коктейли?

Да, комбуча се съчетава чудесно с различни видове алкохол. Което означава, че ще обереш овациите на следващото парти, когато приготвиш нов екзотичен коктейл с нотка здравословни пробитоици в него. Имай предвид, че не можем да гарантираме за липсата на махмурлук на следващия ден.

5. Има голяма вероятност да се опиташ да приготвиш домашна комбуча

С времето има шанс в теб да се пробуди желание да експериментираш с домашна комбуча. Подкрепяме начинанието ти, но те съветваме да предупредиш хората, с които живееш. Процесът на ферментация може да е по-предизвикателен, отколкото смяташ. Сигурни сме обаче, че крайният резултат ще е повече от добър, пък и ще си имаш собствена комбуча с вкус по твое желание.

Съветваме те да подхождаш към здравословните храни и напитки внимателно. Вероятността да се превърнат в начин на живот е голяма, а това може да доведе до по-малко проблеми, повече енергия и усмивки.


ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ