Алкална диета – модна тенденция или необходимост (Част 2)
След като научихте най – важното за алкално – киселинния баланс и рисковете от повишената киселинност на организма, е време да обсъдим стъпките, които всеки от нас може да предприеме,…
След като научихте най – важното за алкално – киселинния баланс и рисковете от повишената киселинност на организма, е време да обсъдим стъпките, които всеки от нас може да предприеме,…
Поддържането на алкално – киселинен баланс в организма е задължителен фактор за правилното функциониране на всички витални системи и органи и запазването на добро здравословно състояние. Този баланс изразява оптималното…
През последните години Комбуча доби извънредна популярност. Апетитната пробиотична напитка вече може да бъде открита в почти всеки магазин, а вкусовете са разнообразни и атрактивни. От една страна ферментиралият чай…
Въпреки че по темата не се говори често, запекът е изключително неприятно състояние, което причинява дискомфорт и дори може да е опасно за здравето. Установено е, че около 20% от…
В предишната статия разгледахме основния принцип на въздействие на кофеина върху мозъка и нервната система. Обсъдихме как приемът му влияе на здравето и какви са потенциалните ползи и негативи от…
За някои Комбуча е нова и екзотична напитка, която тепърва опознават. За други пък е добре познат еликсир и неизменна част от диетата. Според заклетите любители на ферментиралия чай „връзката“…
Кофеинът е най – разпространеният стимулант в света. Над 80% от възрастните по света го приемат ежедневно под една или друга форма. А в Северна Америка този процент е дори…
Всички сме чували, че липсата на нощен сън носи редица негативни здравословни последствия за организма. Разнообразните физиологични и психологически проблеми, които настъпват вследствие на нарушените биоритми и дефицитът на качествен…
Комбуча е ферментирала чаена напитка, която се приготвя посредством комбинирането на чаена инфузия, захар, стартер и симбиотична култура от бактерии и дрожди, или SCOBY (symbiotic culture of bacteria and yeast).…