Зимен детокс – практически съвети
Детоксикацията на тялото става все по-важна за доброто ни здраве през всеки сезон. Телата ни са подложени на твърде много стресори и приемаме прекалено голямо количество токсини. Често причината да…
Детоксикацията на тялото става все по-важна за доброто ни здраве през всеки сезон. Телата ни са подложени на твърде много стресори и приемаме прекалено голямо количество токсини. Често причината да…
Януари е особено време от годината. Все още е студено и няма изобилие от пресни плодове и зеленчуци. Въпреки това много от нас се опитват да се хранят по-здравословно –…
Комбуча е натурална напитка, която се комбинира чудесно с множество различни вкусове. При вторичната ферментация към нея могат да се добавят разнообразни билки, цветя, плодове и подправки. Освен класическия вкус…
Джинджифилът е втората подправка, която ще разгледаме подробно в блога ни. Комбуча Лайф Джинджифил е един от първите вкусове, които създадохме и е сред вашите фаворити. Преди обаче да ви…
Последните дни преди Коледа винаги са изключително напрегнати. Всички бързаме да завършим работните задачи, да купим подаръци, да приготвим всичко за празничната вечеря. От цялото бързане много от нас изпадат…
Наближава краят на годината и десетилетието. Много от нас правят равносметка на изминалите месеци – всичко, което е минало добре и всичко, което искаме да подобрим през следващата година. Ако…
Тези от вас, които следят блога ни редовно знаят, че често говорим за комбуча като за жива напитка. Какво точно означава това? Живите храни и напитки са такива, които са…
Всички знаем, че ферментиралите храни и напитки са богати на полезни бактерии, познати като пробиотици. Знаем също, че пробиотиците участват активно в изграждането на адекватен имунен отговор. Как точно се…
Индустриалният коноп е култура, позната на човечеството от хилядолетия. Още от древността нашите предци са използвали всички части на растението. От листата са се извличали нишки, с които са се…