Нутриенти за добро психическо здраве
Това, което ядем ежедневно, влияе не само на физическото ни благосъстояние. Храната играе съществена роля в начина, по който се чувстваме. Диетата ни може да повиши нивата ни на тревожност,…
Това, което ядем ежедневно, влияе не само на физическото ни благосъстояние. Храната играе съществена роля в начина, по който се чувстваме. Диетата ни може да повиши нивата ни на тревожност,…
Ферментацията е древна техника за консервиране на храната. Процесът се използва в съвремието ни за производство на храни и напитки, като вино, сирене, кисело зеле, кисело мляко и комбуча. Ферментиралите…
Традиционната комбуча рецепта идва от Азия, където на почит са зеления и черния чай. След като се приготвят по класическия начин, те се смесват със SCOBY гъбата, към тях се…
Опитвали ли сте да приготвите домашна комбуча? А може би се страхувате да започнете процеса, защото ви изглежда твърде сложен. И в двата случая, ние сме тук, за да отговорим…
В сезона на розата нека поговорим малко за ползите от нейната консумация. Розата е не просто царица на цветята. Тя намира множество приложения в козметиката, кулинарията и народната медицина. Всички…
В началото на лятото всички искаме да се освободим от натрупаните излишни килограми, а и не само. Редовното пречистване на организма подобрява дейността на органите, повишава имунитета и ни зарежда…
Ако сте прочели статията ни за алкално-киселинният баланс, знаете колко е важно да консумираме алкални храни, за да намалим токсичността на тялото. Знаете ли, че кафето е една от най-киселинните…
Докато имунитетът все още е тема номер едно, искаме да обърнем внимание на един важен аспект за оптималното здраве – алкално-киселинният баланс. Днес ще поговорим защо той е толкова съществен…
Комбуча е жива напитка, която съдържа множество полезни вещества. Най-изобилни сред тях са пробиотиците. Освен тях комбуча съдържа голямо количество важни киселини и витамини от група В. Днес ще обърнем…