Ферментирали храни – как да ги консумирате
Ферментиралите храни по нашите ширини се консумират основно през зимата. Докато са в сезон, решихме да ви представим някои идеи как да ги приготвяте по-добре и как да ги употребявате,…
Ферментиралите храни по нашите ширини се консумират основно през зимата. Докато са в сезон, решихме да ви представим някои идеи как да ги приготвяте по-добре и как да ги употребявате,…
Забелязали ли сте, че през различните сезони нуждите на организма ви се променят? Колкото повече захладнява навън, толкова по-осезаем става импулсът ни не само да се сгряваме с топли храни,…
Комбуча добави все по-голяма популярност и с това идва естествения интерес към метода й на производство. Традиционно тази напитка се е правела (и продължава да се прави) в домашни условия…
В студени зимни месеци малко от нас посягат към охладени студени напитки, особено газирани такива. Ако искате да пиете повече комбуча, но през зимата това ви се струва мисията невъзможна,…
Есенната депресия е нормална част от живота на много хора. Медицинското наименование на състоянието е SAD (Seasonal Affective Disorder). Въпреки че в миналото сезонните промени в настроението са се смятали…
Въпреки че сме фенове на здравословния начин на живот и качественото хранене, смятаме, че всичко трябва да се прави с мярка. Понякога човек просто има нужда от един коктейл след…
Есента е един от най-богатите на плодове и зеленчуци сезони. Какво можете да хапвате в хладните месеци, за да се погрижите за доброто си здраве и да дарите на организма…
Цветът от бъз е един от най-вкусните и полезни цветя, които се срещат по нашите ширини. Екстрактът от това растение се влага в различни натурални лекарства и традиционни лекове. Защо…
Независимо дали ферментирате напитки или храни, има някои основни правила, които е добре да знаете и спазвате. Ферментацията е естествен процес, който се случва в природата, но тя може и…