Храни за висок имунитет
С настъпването на учебната година и по-хладните месеци, всички обръщаме погледа си към здравето. Особено предвид ситуацията в световен мащаб, високият имунитет е приоритет номер едно за всички хора. За…
С настъпването на учебната година и по-хладните месеци, всички обръщаме погледа си към здравето. Особено предвид ситуацията в световен мащаб, високият имунитет е приоритет номер едно за всички хора. За…
Храносмилателната система е изключително важна за цялостното ни здраве. Знаете ли, че над 90% от всички невротрансмитери се синтезират в червата? В допълнение, съществени аспекти от имунитета ни се изграждат…
В първата част на този материал разгледахме пробиотиците и ефективните начини за тяхното набавяне. Днес ще продължим с директните ползи от тях. Храносмилателни проблеми, които се повлияват добре от пробиотиците…
Ако следите блога ни, знаете, че често ви предлагаме рецепти за различни десерти и ястия, приготвени с комбуча. Днес за всички гастрономи сме подготвили една по-специална статия. Вместо да готвим…
Като любители на живата, ферментирала напитка комбуча, с огромен интерес разучаваме всевъзможни техники за ферментация и постоянно изпробваме нови рецепти за приготвянето на пробиотична храна. В блога ни можете да…
Въпреки че ферментиралите храни и напитки не са новост за човечеството, комбуча все още изглежда като нещо екзотично за нашите територии. Тази хилядолетна, жива пробиотична напитка заслужава място на трапезата…
Ферментиралите зеленчуци са популярни по нашите земи от стотици години насам. Киселото зеле е най-очевидният пример, макар че съвременните му методи на приготвяне изискват много по-малко усилие. Знаете ли обаче,…
Плоското коремче е мечта на всяка жена. Много от нас полагат огромни усилия за тази част от тялото си, но не виждат желания резултат. Днес ще разгледаме някои от възможните…
Ферментиралите храни са един от най-добрите начини да набавиш на тялото си полезни пробиотични щамове. Те се съдържат в някои типични български храни, като киселото мляко и киселото зеле. Ако…