Антиоксиданти и оксидативен стрес – всичко, което трябва да знаете

В съвремието ни често се говори за антиоксидантите и ползите от тях. Тези мистериозни вещества се споменават дори в рекламите за козметични средства. Те са отговорни за високия имунитет, доброто…

Прочети повече

История на комбуча – от древен Китай до днес

Историята на комбуча започва в североизточен Китай (област, позната като Манчурия) около 220-250 години преди Христа. Напитката се е използвала в традиционната медицина за лечение на различни заболявания. Заради множеството…

Прочети повече

Науката за комбуча – каква е тайната на чудодейната напитка

В блога ни често споделяме какви са ползите от комбуча за здравето. Говорили сме за множеството съставки в напитката, за високите нива на пробиотици и важността на ферментационния процес. Днес…

Прочети повече

Домашна комбуча – бутилиране стъпка по стъпка

След като в предишната ни статия ви споделихме основните критерии за готова ферментация, днес ще разгледаме самия процес на бутилиране. Бутилирането се нарича втора ферментация, защото процесите на трансформиране на…

Прочети повече