Виж видео 1
Виж видео 2
Виж видео 3

Комбуча гъба

Комбуча Лайф Гъба (култура) е симбиозна колония от дрожди и полезни бактерии. Позната е още и под името SCOBY – Symbiotic Colony of Bacteria and Yeasts. Когато се постави в чаена инфузия, тя започва да се развива и чрез естествен процес на ферментация превръща захарта в органични киселини и въглероден диоксид (ето защо и напитката е газирана).

В същото време, културата произвежда голямо разнообразие от други съединения, които имат детоксикиращ ефект и са питателни за човешкото тяло. Важно условие за получаването на вкусна и полезна комбуча напитка е гъбата, която ползвате да не е преуморена и небалансирана.

Стартерният пакет на Комбуча Лайф съдържа 50-80 гр. комбуча култура (гъба) и 150 мл. стартерен чай, произведени в контролирана среда. Това е важно условие за добрия краен резултат.

Готови ли сте да закупите си първата комбуча култура и да приготвите домашна жива напитка сами? Ето най-важните съвети, които да имате предвид:

Подбирайте жива и силна млада гъба, получена в контролирана среда. Така тя ще е готова да ви служи дълго и да радва вас и близките ви с вкусна и питателна напитка.

Стартер пакетът на Комбуча Лайф е достатъчен за първоначално варене на 1.50 л чай. 3 литра чай можете да заложите на последващо варене, когато гъбата ще е укрепнала в силно хранителна среда и ще разполагате с повече стартерен чай.

Не забравяйте, че стартерният чай трябва да е 10% от количеството на добавения чай.

Ако от първия път не се получи, не се отчайвайте. Пробвайте пак.

Важно е да спазвате висока хигиена. Гъбата има свойството да се „самолекува”, но има редки случаи, когато се „разболява” и тогава мухлясва. Ако това се случи, изхвърлете веднага и гъбата и чая. За да избегнете това, ползвайте само гъби от сертифициран производител.

И не забравяйте – Комбуча е напитка, която можете да приготвите по свой вкус, така че експериментирайте.


ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ