В блога ни често ви споделяме какви са здравословните ползи от комбуча, но знаете ли, че тази естествено газирана напитка е перфектно допълнение за алкохолен коктейл? Съчетайте полезното с вкусното с тези рецепти. Зарадвайте гостите си на следващото домашно парти или споделете момента с любим човек.
Какво казват експертите за качествата на комбуча?
Комбуча е все по-предпочитано коктейлно допълнение от барманите. Експертите, които отделят години от живота си, за да изследват вкуса, консистенцията, аромата и качествата на различни напитки са се провъзгласили за комбуча. Тя е перфектното съчетание между киселинност, сладост и трапчивост. Деликатната й газировка придава интересен завършек на всяко питие, а лекия послевкус от ферментацията оставя траен отпечатък във вкусовата памет.
Прииска ли ви се да си спретнете коктейл с комбуча вече? Ето ги нашите 3 предложения.
Вариация на Московско муле
Ще са ви необходими:
- шейкър с лед
- 25 мл водка
- 50 мл комбуча
- подсладител по ваш избор
Смесете всички съставки и разбийте добре в шейкъра. Пресипете във висока чаша, долейте със сода и гарнирайте с парченце джинджифил.
Джин, Кампари и комбуча
Във висока чаша с лед налейте 25 мл джин, 25 мл Кампари и около 100 мл комбуча. Разбъркайте добре и долейте сода. Гарнирайте с парченце портокал.
Вариация на Whiskey sour
Ще са ви необходими:
- шейкър с лед
- около 50 мл бърбън
- около 100 мл комбуча
- лимонов сок на вкус
- подсладител по ваш избор
Смесете всички съставки в шейкъра и разбъркайте добре, докато напитката се охлади. Прелейте в подходяща чаша и добавете лед. Гарнирайте със стрък мента.
Консумирайте алкохолни напитки с мярка. Грижете се за здравето си и се наслаждавайте на времето, прекарано с любими хора.