Коментари

Какво споделяте Вие, нашите клиенти и приятели, за Комбуча Лайф? Тази секция от сайта ни е посветена на Вас, защото Вашето мнение и обратна връзка осмислят работата ни.


 

TEST TEST:
"Здравейте, не можем да ви отговорим на този въпрос.".

TEST TEST:
"Здравейте, не сме запознати с това състояние и нямаме изследвания доказващи положителното въздействие. Може да опитате.".

TEST TEST:
"Здравейте, от 1 до 2 седмици не би трябвало да вкисне (ако е домашно приготвена).".

TEST TEST:
"Здравейте, разтръскайте бутилката и я оставете отворена. Газировката е естествена и много бързо пада.".

Таня Бояджиева:
"Много приятно ме изненада тази напитка! Аз си купих комбуча с джинджифил от OMV бензиностанция. И сега мисля да си поръчам онлайн и да напълня хладилника с нея.".

Мила:
"Здравейте как да я обезгазирам, бутилираната от вас комбуча?".

Нушка Иванова:
"Здравейте, колко време може да се съхранява в хладилника готовата напитка?".

Йонка Ангелова:
"Съпругът ми има гломерулонефрит .Може ли ,да се повлияе положително при използване на Комбуча гъба.Благодаря !".

Светлана:
"Здр.с всички видове лекарства ли може да се пие гъбата. Аз пия ципралекс и бетасерк. Може ли да се пие с тези лекарства.".

Георги Георгиев:
"Супер свежа и приятна напитка.".

ВАНЕСА:
"ЗДРАВЕЙТЕ, имам гъба в оцет комбуча. Може ли с тази гъба да си направя напитка комбуча с чай и ако може, как да стартирам.".

Русинов:
"Моля за ясен и кратък отговор, напитката повишава ли кръвната захар?".

Михаела:
"Здравейте, преди време няколко пъти приготвих содени питки с комбуча, вместо с оцет или кисело мляко. Искам да попитам дали комбинацията със сода би имала някакъв негативен ефект върху здравето. Иначе питките станаха много хубави :)".

Стефка Велчева:
"Здравейте! Пия комбуча лайф от два месеца. Нещото, което ме притеснява е, че шофирам постоянно, а имам чувството, че алкохолното съдържание е по-високо от това, което е обявено на етикета (лицето ми пламва веднага, след като пия от напитата). Пия не повече от една бутилка на ден. Моля, отговорете ми мога ли спокойно да шофирам след изпита бутилка комбуча (без проблеми с КАТ) :)".

Петра:
"ЗДРАВЕЙТЕ, ПОДАРИХА МИ КОМБУЧА, ГОЛЕМИЧКА., БЯЛА НА ЦВЯТ ДАДОХА МИ Я В НАЙЛОНОВО ПЛИКЧЕ С ОКОЛО 50 ГРАМА СТАРТОВА ТЕЧНОСТ. нЯМАХ 3 ЛИТРОВ БУРКАН, ЗАЛОЖИХ ЗЕЛЕН НАСИПЕН ЧАЙ (кИТАЙ) С КАФЯВА ЗАХАР - 3 ЛИТРА ВОДА, 150Г ЗАХАР, 3 Ч.Л. ЧАЙ. сЛЕД КАТО ИЗСТИНА , ИЗМИХ ГЪБАТА С ХЛАДКА ВОДА И Я ПОСТАВИХ В ГЛЕДЖОСАН СЪД ( ЗА ГЮВЕДЖЕ) , ЗАЕДНО С РАЗТВОРА В КОЙТО МИ Я ДАДОХА. ПОКРИХ Я С ТЪНЪК МРЕЖЕСТ ПЛАТ, ДАЛЕЧ ОТ СЛЪНЦЕТО. пОРАДИ ВИСОКИТЕ ТЕМПЕРАТУРИ ТЕЗИ ДНИ ( ДНЕС Е ЧЕТВЪРТИ ДЕН) ТЯ ( ПЪРВИТЕ ДНИ БЕШЕ НА ДЪНОТО НА СЪДА, ПОЧТИ БЕЗЦВЕТНА, СЕГА ИЗПЛУВА НА ПОВЪРХНОСТТА НО НАД НЕЯ СЕ Е ОБРАЗУВАЛА КАТО ГОЛЯМА ЖЕЛИРАНА " МРЕЖА", НА ПИПАНЕ Е КАТО ТЪНЪК ОКОЛО 2ММ ВОАЛ. ЯВНО НОВА ГЪБА НО НЕ ПРИЛИЧА НА БЕБЕ, ПРОСТО Е КАТО ЧАДЪР (ИЛИ КАТО МЕДУЗА СЪС СИТНИ МЕХУРЧЕТА НА ЕДНО МЯСТО ПО ПОВЪРХНОСТТА ) И Е ЗАЕЛА ФОРМАТА НА ГЮВЕДЖЕТО (ТО Е КРЪГЛО С ДИАМЕТЪР 18 СМ. нЕ МИСЛЯ ЧЕ ТОВА Е МУХЪЛ А И НЕ МИРИШЕ НА МУХЪЛ, НО ЗАЩО НЯМА БЕБЕ? дА НЕ БИ ОТ ВИСОКИТЕ ТЕМПЕРАТУРИ ДА Е НАСТЪПИЛ БЪРЗ ПРОЦЕС НА ВЪЗПРОИЗВОДСТВО И ФЕРМЕНТАЦИЯ И ТОВА ДА Е НОВА ГЪБА-МАЙКА? сЛЕД ДВА ДНИ ЗАМИНАВАМ ЗА 2 СЕДМИЦИ И НЯМА ДА МОГА ДА СЕ ГРИЖА ЗА НЕЯ. уТРЕ - 5-ТИ ДЕН МИСЛЯ ДА Я ПРЕЦЕДЯ И ДА Я ЗАЛОЖА НАНОВО, А ДРУГАТА - В ПЛАСТМАСОВ СЪД - СЪЩО. тАКА ЗАЛОЖЕНИ МОГАТ ЛИ ДА ОСТАНАТ В ХЛАДИЛНИКА? ПРИТЕСНЯВАМ СЕ ДА НЕ СЕ ЗАГУБЯТ ДО ВРЪЩАНЕТО МИ. МОЛЯ ВИ ЗА СЪВЕТ: ДА ГИ ОСТАВЯ ЛИ В ХЛАДИЛНИКА БЕЗ ДА ИМ ЗАЛАГАМ НОВ ЧАЙ И ЗАХАР, А ПРОСТО ДА ОСТАНАТ В СТАРТОВА ТЕЧНОСТ ДО ВРЪЩАНЕТО МИ? ДРУГИЯТ МИ ВЪПРОС Е: КЪДЕ МОГА ДА СИ НАБАВЯ 3 СТЪКЛЕНИ БУРКАНА ОТ 3 ЛИТРА? НЕ НАМЕРИХ НИКЪДЕ В ТЪРГОВСКАТА МРЕЖА,ДОБРЕ Е ДА СА СТЪКЛЕНИ, ЗА ДА НАБЛЮДАВАМ ФЕРМЕНТАЦИЯТА.бЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО!".

Петя:
"Здравейте! Взех бебе гъба от приятел,изгледах клипчетата в сайта ви спазих условията.По гъбата ми още в началото имаше кафеникави петънца а сега има и на още няколко места и са леко синеещи.Мирише на лимонов сок,има мехурчета,но се притеснявам за вида и Дали е нормален.".

валентинова:
"Здравейте! Много харесвам напитката и дори да си я правя вкъщи (взех си гъбки от вас), когато съм навън понякога си купувам от търговската мрежа. Струва ми се чудесно ако се предлагаше в заведенията в Бургас? Има ли изгледи за такова разрастване на предлагането?".

Калина:
"Прочетох всички и тази напитка ме заинтригува, по добрият вариант е да е домашно приготвена или закупена в готов вид от магазинната Ви мрежа и има ли напитката отслабващ ефект".

Екипът на Комбуча Лайф::
"Здравейте,да, не би трябвало да има проблем, защото Комбуча е течност и не би трябвало да дразни стомаха.Поздрави, Екип Комбуча Лайф".

Екипът на Комбуча Лайф::
"Здравейте,не е проблем, цялото съдържание на стартерния пакет се слага при приготвянето.Ако имате две бебета, може да си ги приготвите едсновременно в два отделни съда или да ги използвате заедно. Но ако са по-малки ще трябва да ги използвате с по-малко стартерна течност.Поздрави, Екип Комбуча Лайф".

Киро:
"Здравейте! Получих от вас комбуча гъба и като отворих кутийката видях вътре две малки гъби. При приготвянето сложих и двете гъби в чая. Това проблем ли е?".

Цвети:
"Може ли да се използва Комбуча при ГАСТРОЕЗОФАГЕАЛЕН РЕФЛУКС?".

Катерина:
"Откриха ми във вагиналния секрет escherichia coli. Възможно ли е от Комбучата да получавам тази бактерия и да спра ли да я пия по време на лечението?".

LORA:
"Здравейте,За какъв тип гъбички става дума? Моля да ни изпратите повече информация, за да можем да отговорим на въпроса Ви коректно. Ако желаете можете да ни пишете на имейл - office@kombucha.bgПоздрави!".

Стефка Благомирова:
"Здравейте!Противопоказна ли е напитката от комбуча при гъбички?Четох в руски сайт ,че не бива хора с това заболяване да приемат напитката от комбуча.Поздрави!".

Здравко Здравков:
"Здравейте,Може да закупите Комбуча от нашия онлайн магазин - http://kombucha.bg/%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D1%83%D1%87%D0%B0-%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D1%84/%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B8-%D0%BE%D0%BD%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D0%BD/. Може да закупите и от обектите предлагащи нашият продукт. Адресите им може да видите тук - http://kombucha.bg/%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D1%83%D1%87%D0%B0-%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D1%84/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B8-%D0%B4%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%B1%D1%83%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8-2/".

Здравко Здравков:
"Здравейте,Комбуча не съдържа глутен!".

Здравко Здравков:
"Здравейте,Необходимо е да използвате бяла захар.".

Румяна Димитрова:
"Здравейте! Как мога да си купя Комбуча?".

Петър Костадинов:
"Здравейте интересува ме дали в напитката има глутен или няма?".

Теодора:
"Комбучата, както и кефира, не се продават а се раздават. Аз си приготвям комбуча от две години и когато се разрасне, я раздавам. Разбира се, първата комбуча си я купих през интернет от Берлин за 3 евро плюс пощенски разноски.".

тонев:
"бялата захар може ли да се замени с кафява захар, фруктоза или стевия?".

Екипът на Комбуча Лайф:
"Здравейте,коректната стойност е 20.63 ккал за 100 мл.Поздрави!".

Екипът на Комбуча Лайф:
"Здравейте!Явно положението на баща Ви е сложно. Напитката няма противопоказания, освен за хора с тежки чернодробни заболявания. При тях трябва да се започне постепенен прием, т.е. по 100 мл. на ден, разделен в два приема. Не можем да Ви дадем конкретни напътствия във Вашия случай, но наличните ензими и пробиотици би трябвало да му помогнат при преработването на храната. Все пак Ви съветвам да започнете с малки дози, като описаните по-горе.Поздрави! Димитър Пеев".

Румен Николов:
"По въпроса за диабета, никъде в сайта не прочетох за енергийната стойност на напитката. на етикета на версия класик има каре, но не е ясно дали 100 мл съдържат 20,63 ккал или 2063 ккал?".

Пепи:
"Здравейте! напитката е страхотна.купих си култура от вас и вече я отглеждам няколко месеца,всички много я харесваме.искам да попитам-баща ми е с отстанен стомах и много е трудно храненето и усвояването на храната.постоянно отслабва.има промяна и чернодробните показатели.започнах да му давам от напитката с надеждата ,че ще подобри смилането на храната и ще помогне и на черния дроб..предполагам ,че не би трябвало да има някакви противопоказания.ще бъда благодарна на всчкаква информация..!".

Екипът на Комбуча Лайф:
"Здравейте!Не сме пробвали козметичните рецепти. Те са публикувани от други сайтове за комбуча. Това което част от дамския състав на Натурал Плюс ползва с добър успех е, вечер след почистване на лицето да го обтриете с тампон напоен с чай комбуча. Действа много добре!Поздрави!".

аННА:
"зДРАВЕЙТЕ, КУПИХ СИ ОТ ВАС ГЪБА ПРЕДИ 2-3 МЕСЕЦА, МНОГО СМЕ ДОВОЛНИ. гЪБАТА НИ СЕ ОКАЗА И мНОГО ПЛОДОРОДНА, ВЕЧЕ НАРОДИ ДОСТА БЕБЕТА, част от КОИТО ВЕЧЕ СТАНАХА ГОЛЕМИ УХРАНЕНИ КЪБИ, СЕГА СИ ЗАРЕЖДАМЕ ЧАЙ ПОСТОЯННО. бЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ДЕТАЙЛНАТА ИНФОРМАЦИЯ КОЯТО СТЕ ПОБЛИКУВАЛИ. дано повече хора се насочат към този продукт. вЪПРОСЪТ МИ Е СВЪРЗАН С ЕДНА ОТ РЕЦЕПТИТЕ, КОИТО НАМЕРИХ ВЪВ ВАШИЯ САЙТ. сТАВА ВЪПРОС ЗА РЕЦЕПТАТА ДА КРЕМ ЗА ЛИЦЕ С КОМБУЧА. нАПРАВИХ ГО НА ДВА ПЪТИ И СПАЗИХ ВСИЧКИ УКАЗАНИЯ, НО И ДВАТА ПЪТИ СЕ ПОЛУЧИ ЕДИН И СЪЩИ ПРОБЛЕМ. сЛЕД ИЗсТИВАНЕ НА СМЕСТА, ВОСЪКЪТ СЕ ОТДЕЛЯ ОТ ОСТАНАЛАТА ТЕЧНОСТ И ОСТАВА НА ТОПКА. оПИТАХ СЕ ДА РАЗБЪРКАМ ДА СЕ СМЕСИ ОТНОВО С ОСТАНАЛИТЕ СЪСТАВКИ, НО НЯМА РЕЗУЛТАТ. напрактика крема става неизползваем. бИХ ИСКАЛА ДА РАЗБЕРА дАЛИ НЯКОЙ ОТ ВАС Е ПРОБВАЛ ТАЗИ РЕЦЕПТА И ЗАЩО СЕ ПОЧУЧАВА ТОЗИ ПРОБЛЕМ?".

Екипът на Комбуча Лайф:
"Здравейте!По принцип комбуча намалява кръвното, така че съм малко учуден. Лично аз от време на време вдигам кръвно, но без връзка с приема на комбуча, а по-скоро с житейски проблеми :-) . Ако все пак напитката действа по този начин на баба Ви, то нека намали количеството. Комбуча има енергизиращ ефект, който идва от факта, че действа като гориво на организма, а не на база повишаване сърдечния ритъм. Може, като пие комбуча да се чувстава по-енергична и от там подсъзнателно да качва кръвно. Ако искате за известно време изобщо не давайте да пие комбуча. Вижте какъв е резултата, но не забравяйте за плацебо ефекта.Поздрави! Димитър Пеев".

DAFI:
"Здравейте, комбуча чая може ли да повишава кръвното налягане,тъй-като моята леля /на 80г./ го пие и отбелязва ,че на няколко пъти то се е повишило до 150 !? А може ли да се подслажда с мед чая,когато е по-киселичък ? .... И моля да ни отговаряте своевременно на въпросите ! Напоследък много забравяте отговорите си , Благодаря:)".

ANELIQ:
"Blagodarq vi.gAbata mi e zapo4nala da se deli no t.k sam izpolzvala 4ai ot malini i nar koito e 4erven i tq e pridobila sashiqt cvqt.Predpolagam 4e tova e normalno,no tova koeto me pritesnqva e 4e ot dolnata strana na gabata -maika tova koeto e kato lek za4atak ako moga taka da go nareka be6e s po tamen ot gabata cvqt-kam kafqvo,mahnah go ot gabata i napravih nov 4ai.Vaprosat mi e kak da razbera dali vsi4ko e nared s gabata i tova koeto tq proizvede e godno za piene.".

Екипът на Комбуча Лайф:
"Здравейте! Това което се случва при вас е, че изтървате момента на бутилиране. Явно там където държите съда е по-топло и процесите се случват по-бързо. Колкото повече седи с гъбата толкова повече ще мирише на оцет. Ако я държите 40-50 дни даже ще си имате комбуча оцет! Направете седното: заложете нов чай, като сложите по-малко стартерна течност, примерно 5%. Започнете да го пробвате още на 5-6 ден. Използвайте сламка, като смукнете от средата на дълбочината на съда. Бутилирайте когато сладко-киселия вкус е балансиран и ви харесва. Леко оцетна миризма ще има, но тя е неизбежна, защото се извършва оцетна ферментация през целия период. Вторичната ферментация в бутилката леко подкиселява напитката допълнително, но ако я държите в хладилник това няма да се случи. Поздрави и успех! Димитър Пеев".

ANELIQ:
"Zdraveite!Izvinqvam se za latinicata no imam problem s kirilicata.Iskam da popitam nesho svarzano s napitkata.Zakupih si gabata ot vas i tq se razviva dobre ,oshe nqma bebe no prez cqloto vreme miri6e na mnogo kiselo.Spazila sam vsi4ki ukazaniq ot ka4enoto na saita vi video i gabata izglejda dobre,ima i gazirovka v burkana no mi se struva 4e za napitka ne stava poradi mnogo kiselata mirizma prez cqloto vreme i prez 5-6 den ta dori i na 11den.Nqkade li barkam i kade 4e ne moga da go dokaram na vkus i kakav trqbva da e to4no vkusat ili ponee priblizitelno zashoto moqt e na ocet.I promenq li se toi sled t.nare4enata vtori4na fermentaciq.Blagodarq".

DAFI:
"Здравейте! Вече си имам голяма гъба след като 3,4 пъти сменях чая през 7до 10 дни но течността ,която прецеждам и оставям в хладилник за по4,5 дни е доста кисела и ми е трудно да я консумирам ... Спазила съм всички изисквания за количеството захар,варене и температура на зеленит чай,без допир с метални предмети,изплаквам я само с изворна вода,в стъклен 3 л буркан е,без пряка слънчева светлина ,в покой е,грижа се с много любов за нея.... Не разбирам ,каква е причината да е толкова кисела?! Не смея да почерпя близките си ....А искам да ги накарам и те да си я отглеждат".

Екипът на Комбуча Лайф:
"Здравейте,Проблем произхождащ от липсата на жлъчка не може да има, дори това би стимулирало активното извеждане на жлъчните киселини от чернодробно-жлъчните пътища.Поздрави!".

Екипът на Комбуча Лайф:
"Здравейте! Не е нужно да я държите на тъмно. Въпроса е да не се огрява от пряка слънчева светлина. По отношение развитието на гъбата, щом като си правите вече трети цикъл комбуча значи всичко е наред. Това, че нямате бебета не означава нищо лошо. Може би по-рано вадите чая, т.е. е по-сладък. Ако искате бебета, то след като сварите поредния чай, оставете гъбата десетина дни в буркана с два пръста от чая, т.е. да не е суха. Трябва и по-кисела среда, а явно и дрождите са ви по-малко. Ще се случат нещата!Поздрави! Димитър Пеев".

Екипът на Комбуча Лайф:
"Здравейте! Не съм наясно с връзката между фолиевата киселина и зеления чай. Най-добре е да се консултирате с лекар за това. Лично аз съм пробвал да варя чай само от български билки, като кантарион, мащерка, липа и коприва, но не се получи. В основата трябва да има винаги зелен и/или черен чай. Комбуча в умерени количества е Ок за бременни и кърмещи, като мнения в тази посока има много. Все пак, ако ви притеснява изчакайте да мине щастливия момент и после се насладете на напитката.Поздрави! Димитър Пеев".

атанас:
"iskam da popitam shte ima li problem da piya kambucha slet kato jlachkata mi e otsranena.".

Десислава:
"Здравейте, искам да ви попитам, може ли докъто престоява гъбата в течноста да е на тъмно или трябва да е на светло без пряка слънчева светлина,защото аз я държа в кухненски шкаф и мисля, че и липсва нещо, защото не се развива ( поне аз така мисля) гъбата,вече трети цикъл не се е получила нова гъба и тези черните дрожди липсват :) и ако може да ми обясните по подробно за новата гъба кога се получава и кога може да се раздели и използува самостоятелно.Благодаря!".

вЕЛИЧКА иЛЧЕВА:
"Здравейте! Все още не съм пила от напитката, но това, което прочетох за нея ме заинтригува и ще опитам със сигурност. Доколкото ми е известно, в зеления чай се съдържат вещества, които пречат на усвояването на фолиевата киселина, която пък е много важна по време на бременност. В този смисъл може би е по-добре в този период да се използва нашенски, планински чай, за да няма после проблеми. Ще се радвам да споделите мнения по въпроса.".

Екипът на Комбуча Лайф:
"Здравейте!Не знам дали е прецеждате преди да е бутилирате? Това има значение за количеството дрожди и бактерии. Въпроса е, че дори и да го правите по някога се появяват зачатъци на гъба в желеподобна форма. Не знам кога и защо се случва. При мен също се е получавало. Вероятно самия чай е по-наситен от към активни бактерии и по-малко дрожди, което води до по-слаба ферментация а от там и до надмощие на бактериите. Интересното е, че по някога в бутилки от една и съща партида може да има или не гъба. Жив продукт! С гъба или не напитката е добра за консумация, така че прецеждайте и пийте смело! Поздрави! Димитър Пеев".

Атанасов:
"Здравейте, купих си от Вас гъба комбуча и вече имам няколко цикъла на варене, въпроса ми е защо в готовата бутилирана напитка се образува гъба въпреки, че е съхранявана в хладилник, което налага да се прецежда преди консумация.".

Екипът на Комбуча Лайф:
"Здравейте!Нормално е. Това дали гъбата е долу или горе зависи от въздуха в самата гъба, който се образува от газировката. Би трябвало гъбата в някакъв момент да се качи към повърхността. Това би означавало че е започнало да се създава газировка от ферментацията. Пробвайте самия чай и наблюдавайте стените на буркана и ръбовете на самата гъба. Ако чая е започнал да подкиселява, виждате балончета по стените на буркана или по ръбовете на самата гъба значи всичко е наред! Въвсем скоро Вие ще имате своя превъзходен комбуча чай!Димитър Пеев".

Десислава:
"Здравейте, искам да ви попитам, дали е нормално гьбата да стои на дъното. Първите два дни стоеше настрани на третия падна на дъното.благодаря!".

SVETLANA:
"moite gabki sa beli prosto edna jena mi kaz a 4e ako se poqvat tamni raboti ili nqkvi tamni par4enca 4e se xvarlq i zatova vi pitax dali tovaaa e zarazqvane moita si e bqla te4nosta 4ista blagodarq".

Екипът на Комбуча Лайф:
"Щитовидната жлеза е най-голямата жлеза с вътрешна секреция. В немската фармакопея е описано, че комбуча е подходяща за нормализиране функциите на жлезите с вътрешна секреция, т.е. ги повлиява благоприятно. За съжаление не можем да ви предоставим конкретни материали на тази тема, но за да се впише този и ефект във фармакопеята, то това означава че са правени такива задълбочени изследвания. Сигурни сме, че ако се поровите в интернет ще намерите конкретика по въпроса. Все пак ви напомняме, че това е напитка, макар и с доказани здравословни ползи, и ви съветваме ако имате здравословен проблем да се допитате до лекуващия ви лекар. Поздрави!".

Екипът на Комбуча Лайф:
"Здравейте! На сайта сме описали подробно приема на комбуча при бременни и кърмещи жени. Там ще откриете отговор на въпроса.- http://goo.gl/DdDraE Що се отнася до бебе комбуча, то то се появява първо като допълнителна ципа към старата гъба и с всяко следващо правене на комбуча чай става все по дебело. Така се оформя нова гъба, която е достатъчно силна за да е ползвате самостоятелно. Не разбирам за какво заразяване говорите. Ако имате предвид появата на мухъл върху гъбата, то изхвърлете и гъбата и чая. Получава се рядко и е в резултат на лоша хигиена на съда или ако сте го оставили непокрит. Комбуча може да се пие и веднага след като е налеете в бутилки. Престоя в затворена бутилка на топло 24-48 часа ви осигурява по-висока газировка. Надявам се да съм бил полезен! Поздрави! Димитър Пеев".

STOYANOV:
"имам следния въпрос към вас - има ли изследвания за влиянието на напитката (надявам се благотворно такова) по-специално върху щитовидната жлеза?".

STOYANOV:
"явно сте завършили бързо процеса по сертифициране, защото моята партида е с 1 година срок на годност".

SVETLANA:
"А И ИСКАМ ДА ПОПИТАМ КАК ЩЕ РАЗБЕРА,ЧЕ ИМАМ БЕБЕ ГЪБА???БЛАГОДАНОСТИ !!!".

SVETLANA:
"АЗ КЪРМЯ И ПИЯ ПО 2 ЧАШИ ТОВА ЛОШО ЛИ ????МНОГО Я ХАРЕСВАМЕ ВЪВ ВКЪЩИ ПИЕМ Я СЪС ЧЕРЕН ЧАИ!!!ИСКАМ ДА ВИ ПОПИТАМ ЧЕТОХ ЗА НЯКВО ЗАРАЗЯВАНЕ КАК СЕ РАЗБИРА ТОВА И АКО Е СКАСАНА ПРОБЛЕМ ЛИ Е ????????БЛАГОДАРЯ --НИЕ КАТО Я НАЛЕЕМ ИЗЧАКВАМЕ 3 ДНИ И ПИЕМЕ ПРАВИЛНО ЛИ Е".

Екипът на Комбуча Лайф:
"Здравейте! Комбуча Лайф не е хранителна добавка или лекарство! Тя е една ежедневна здравословна напитка. Пийте я като такава! Единственото, което мога да ви кажа от практиката ми, е че чаша комбуча по време на хранене или след това има страхотен дижестивен ефект, т.е. нямате подуване и тежест, защото наличните ензими, пробиотици и киселини, разграждат по-бързо храната. От самата бутилка бихте могли да си отгледате гъба, но е нужно много време. Това, което виждате като утайка са дрождите. Само те не ви вършат работа. Оставете половин бутилка без капачка, но захлупена гърловина с марля за да диша, на стайна температура. След не малко време може би ще имате желеподобна мембрана, което е зачатие на гъба. След това трябва да се направят няколко цикъла на варене за да получите здрава, работеща и добре балансирана колония от полезни бактерии и дрожди. Сложничко е, бавно и може да не се получи при Вас. Препоръчвам Ви да си купите готова гъба, чрез която до 7-10 дена ще имате първия 1.5л. Комбуча. След това може да я сложите в 3л. буркан. Цената на културата е 20лв. и е с безплатна доставка. Докато стане Вашата комбуча можете да си поръчате 1 кашонче Комбуча Лайф или да видите в сайта къде най-близко до Вас се продава. Надявам се да съм бил полезен! Димитър Пеев".

DAFI:
"Моля ДА МИ отговориТЕ : 1/КОГА Е ПРавилно да се пие комбуча -преди или след ядене и колко мин. Да се изчаква? бях в София и си Купих 1 бутилка с джинджифил но няма упътване за това -сигурна съм ,че всеки си задава този въпрос и ще бъде добре да го добавите на етикета:) ?! 2/ мога ли да използвам парченцата от утайката ( това гъбата ли е ?)като я, прецедя+ 100мл от течността за Мая и да започна да си правя комбуча ? 3/ понеже съм на 100км от софия пак ли е безплатна доставката на гъбата, ако не става утайката за захващане като Мая ? Моля ви отговорете ми по-скоро ,че нямам търпение да започна да си правя напитката! Благодаря предварително !".

Екипът на Комбуча Лайф:
"И двата варианта са възможни. Разликата е, че в хладилник активността намалява и може спокойно да я сложите в съд с капак. Така ще изкара и месеци. Ако не е в хладилник, то трябва да я оставите в съда, който ползвате, покрит с марля и достатъчно количество стартерна течност (мин. 3-4 см.). В този случай гъбата се храни, чаят се изпарява и затова трябва да внимавате да не я оставите без течност. Ако чая в буркана намалее драстично или преместете в хладилник или долейте малко нов чай.".

Краси:
"Здравейте!Закупих гъбата от ваш дистрибутор и вече направих първата си доза домашен чай комбуча. Въпросът ми е следния:гъбата, заедно с новообразувалата се и известно количество течност в хладилник ли се съхраняват до следващо използване или на стайна температура?".

Екипът на Комбуча Лайф:
"Здравейте, Пепи! Хубаво е да разберем, че имаме още един фен! За нас това значи много! Лека разлика във вкуса и газировката може и е нормално да има. Това е жив продукт. Културата сама избира какъв нюанс да предаде на съответната партида. Не желаем по никакъв начин да се намесваме в този процес, защото това не кореспондира с желанието ни да правим автентична Комбуча. В някои бутилки има повече утайка, в други не. Това също е нормално. Въпрос на количество дрожди и тяхната активност в бутилката. Екипа ни от биотехнолози могат да направят една стандартизирана напитка, но заради нищожната разлика в паридите не си заслужава да е за сметка на автентичността. В крайна сметка, който иска стандарт, може да пие всичко останало. Що се отнася за качествата на Комбуча лайф - те по никакъв начин не се променят поради нюансите във вкуса, газировката и утайката.".

Пепи:
"Здравейте на екипа! Пия Комбуча Лайф от близо два месеца. Страхотен фен съм ви за смелостта да направите такава напитка тук в България. Чувствам се чудесно и всяка сутрин се зареждам с много енергия от една бутилка Комбуча. Пил съм всичките видове. Прави ми впечатление че един и същ вид понякога има лека разлика във вкуса. Не казвам че е по-хубав или по-лош, но е различен. Има разлика и в газировката. Това на какво се дължи и оказва ли влияние върху ефекта от комбуча?".

Екипът на Комбуча Лайф:
"Не ние. Сложните биохимични реакции в напитката го правят. Вторичната ферментация, която дрождите извършват във вече затворената бутилка, произвежда естествен CO2, който запечатва бутилката. Високото налягане, което се създава стабилизира напитката и спира развитието на по-нататъшни процеси. Ниското Ph (2.7-2.8) не позволяват развитието на патогени. В момента дори сме в процес на сертифициране на 1г. годност.".

Пенкилер:
"Как успявате да направите срок на годност 6м. без консерванти?!".

Екипът на Комбуча Лайф:
"Здравейте! Благодаря за въпроса. Комбуча е напитка, която действа многопосочно поради богатото си съдържание на активни вещества. Въздействието й може да се обедини в няколко групи - жлези с вътрешна секреция, черен дроб, бъбреци и алкализиране на организма. Това което касае бременните и кърмещи жени е детоксикацията, чрез подобряване работата на черния дроб, бъбреците и отделителната с-ма. Това само по себе си е чудесно, но за хора които не са пили комбуча може да е стресово вдигането на оборотите на работа на тези два органа, чиято функция е пречистваща и извеждаща на токсините от организма. Ето защо препоръчваме да не се приема повече от чаша на ден Комбуча Лайф в такъв момент. Радваме се че се чувствате добре от Комбуча Лайф. За нас това е най-голямата награда, но все пак трябва да се мисли най-вече за бъдещата радост.".

АНТОНИЯ ДИМИТРОВА:
"Здравейте, Съвсем случайно ми попадна готова напитка. Вече 2 дни пия по 200 мл, бременна съм и напитката има чудотворен ефект за храносмилането и отделителната система, очарована съм. Не разбирам защо бременните жени трябва да избягват комбуча, заради чая, или? Какъв би бил рискът ако пия по 200 мл на ден?".

Екипът на Комбуча Лайф:
"Здравейте, можете да закупите гъба от нас през онлайн магазина ни или директно с поръчка по телефона. Доставката с куриер е безплатна при поръчка на Комбуча гъба.".

Моника:
"Искам да попитам в кой от магазините мога да намеря Комбуча Култура (гъба)? Благодаря!".

Екипът на Комбуча Лайф:
"Захарта, която се изисква за производството на Комбуча е нужна, за да се храни културата (гъбата). Реално тази захар се преработва "изяжда", но макар и преработена, в напитката има някакви минимални, остатъчни количества. Диабетно болни могат за започнат консумацията постепенно като следят нивата на кръвната си захар.".

Екипът на Комбуча Лайф:
"Здравейте, Комбуча Лайф можете да закупите от онлайн магазина на сайта ни в секция “Купи Онлайн“ ( http://goo.gl/60URZ ) или от магазините, които предлагат напитката. Списък с всички магазини можете да намерите в секция “Къде да ни намерите“ ( http://goo.gl/GCEKC ).".

Станимир Морозов:
"Може ли комбуча да се пие от хора с диабет?".

NIKOLINA:
"kade moga da si kypa gotovata napitka".

Екипът на Комбуча Лайф:
"Благодарим Ви, Стела, за добрите думи! Определено сте направили правилния избор за детето си. Не само, че децата могат да пият Комбуча Лайф, но това е и най-доброто, което пазара предлага, като полезен заместител на газираните напитки. Деца на възраст над 6 години не ограничаваме в количеството, а за такива, като ващето дневната доза е около 200 мл.".

Стела Пейкова:
"Страхотна напитка! Определено запомнящ се вкус. Лично аз пия по една чаша сутрин и една вечер, след храна. Чувствам се върховно. Пише, че може да се дава и на деца. От каква възраст и по колко на ден? Дъщеря ми е на 3г и половина. Много и харесва, защото не и позволяваме кола и други газирани. Ако я оставя може да изпие и две шишета. Та, по колко все пак да и давам?".

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ