Сигурни сме, че сте опитвали различни вкусове комбуча – с мента, с роза или бъз, но днес ще ви изненадаме с една по-различна рецепта. В нея основната съставка са морковите. Тези зеленчуци са изненадващо сладки сами по себе си и допълват по чудесен начин естествената газировка на комбуча. Освен това, морковите са богати на антиоксиданти и витамин А, което ги прави подходящи за студените месеци.
Съставки:
-
60 мл прясно изцеден сок от морков
-
500 мл комбуча с натурален вкус
Как да приготвите комбучата:
Смесете двете съставки в стъклено шише или буркан. Оставете да ферментира за 5 до 10 дни, като проверявате газировката и киселинността на всеки 2-3 дни. Дръжте на стайна температура. След като сте доволни от крайния вкус, бутилирайте и съхранявайте в хладилник.
Алтернативен вариант е да направите собствена домашна комбуча по описания в сайта ни начин и след 5-ия ден на ферментация да добавите морковения сок.
Желаем ви здрав и усмихнат октомври.