Комбуча Блог

Start_na_denq_Kombucha

Свеж старт на деня с настроение и Комбуча лайф

Историята на Комбуча е доста интересна и датира още от 250 г. пр. Хр., когато се е консумирала под формата на ферментирал чай. Постепенно тя е добила популярност като чудотворна гъба, богата на различни органични киселини, активни ензими, аминокиселини и пробиотици. Именно тя се използва в продуктите Комбуча Лайф и притежава типичен леко кисел, освежаващ и приятно газиран вкус.

Останалото ще ви оставим да откриете сами в статията, но първо да изясним какво всъщност е това чудо с интересното име Комбуча.

Няколко думи за Комбуча

Ферментиралата жива напитка, която наподобява нещо средно между шампанско и ябълков сайдер – така я описват някои от нейните фенове. В действителност това определение доста се доближава до истината, защото в Комбуча Лайф се използва точно тази напитка, добита от гъбата със същото име.

Наричана още SCOBY, тя може да се опише като цяла лаборатория, в която се случват различни биохимични процеси. Може би ще ви е много интересно да наблюдавате целия процес на ферментация, който може да трае и няколко седмици. На върха на съда, който ще използвате, ще видите гъбата-майка, която се възпроизвежда.

Повече за това как може да си приготвите напитката в домашни условия ще намерите в тази статия. А сега да преминем към днешната тема – Комбуча Лайф напитките, които ще ви заредят пълноценно за един чудесен и ползотворен ден!

Що е то Комбуча Лайф и защо са толкова популярни

Всяка бутилка е прелестна сама по себе си, защото ще ви разкрие напълно нов свят от усещания и емоции. Всяка Комбуча Лайф е богата на гъделичкащи усета ви мехурчета, които са готови да утолят жаждата ви напълно.

За производството на Комбуча Лайф се използват листа от сертифициран зелен чай Гънпаудър. Според проведени изследвания, SCOBY културата се чувства най-добре в среда, съставена от този чай.

В класическата рецепта за направа на Комбуча Лайф се използват зелен чай, бяла захар и филтрирана вода. За съжаление, гъбата не обича кафява захар и трябва да използвате бяла, но ви уверяваме, че си заслужава.

Ще се изненадате от наситения жълт цвят и деликатен вкус, както и приятният аромат, който ще събуди сетивата ви. А ако ви подскажем, че има много различни видове Комбуча лайф?

Видове Комбуча Лайф

Комбуча Лайф Класик – по класическа рецепта, с неподправен вкус на приятно ферментирал гроздов сок. С Комбуча Лайф Класик ще имате възможността да се насладите на лек вкус на ябълка и мед, достойни да задоволят сетивата и жаждата ви изяло.

Комбуча Лайф Класик е най-подходяща за хора, които никога не са опитвали такава напитка, като е препоръчително да се консумира леко охладена до около 10-12 градуса. Пробвайте я и ще искате още – и ние ви даваме още!

Комбуча Лайф Джинджифил – специално предназначена за по-авантюристични натури, които харесват да бъдат дръзки. По-ароматен и силен представител на линията Комбуча Лайф, богат на плодове и подправки.

В състава му влизат сгряващ джинджифил и годжи бери за детокс. Отново е добре да се консумира охладена на същата температура.

Комбуча Лайф Папая – преобладава свежото ухание на папая, което със сигурност ще е нещо ново за вас и няма как да не ви допадне. Тази напитка съдържа още ензима папаин, който спомага за смилане на богати на белтъци храни. Като перфектен завършек ще откриете парченца плод от ананас за тотална тропическа фиеста. Консумирайте охладена!

Комбуча Лайф Бъз – тук зеленият чай се запознава със сладкия бъз, които заедно създават невероятна напитка, напомняща на детските години. Прекрасно и свежо чудо в шишенце за онези, които искат бързо да утолят жаждата. Само че е възможно да разпалите нова – за още Комбуча Лайф.

Комбуча Лайф Арония – свеж букет от изненадващо приятни вкусове на арония и шипка, елегантно комбинирани в тази вкусна експлозия от аромати. Със силен имуностимулиращ и детоксикиращ ефект, трябва сами да се насладите на този шедьовър.

Комбуча Лайф Роза – създадена по оригинална рецепта с добавен деликатен и цветен вкус. Освен прекрасния зелен чай, тук ще усетите нежен аромат, добит от листенца Роза Дамасцена, който я прави изключително елегантна. Само за ценители!

Комбуча Лайф Мента – предпочитана в горещите летни вечери, тази течност е с наситени нотки свежест и прохлада благодарение на ментата, а за чар сме добавили парченца малини. За щастлив стомах и страхотен тонус – освежете се с модерната комбинация от SCOBY и лека ментова наслада.

А защо си заслужават?

Защото носят в себе си палитра от здравни ползи, включително полезни бактерии, много витамини от В и С група, бета-глюкани, органични киселини и пробиотици.

Ако все още се чудите дали, хвърлете едно око на статията за същността на така наречената колония от дрожди и после се върнете тук за следващия етап – Комбуча Лайф Роза или Комбуча Лайф Класик или Комбуча Лайф Папая.

Или направо всичките – за вас и цялото семейство!


ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ