За Комбуча Лайф

Комбуча е свежа и здравословна напитка, която се приготвя от култивирана чаена гъба Kомбуча и зелен или черен чай. След естествен и сложен процес, през който Kомбуча културата преработва чаения разтвор, се получава една прекрасна, жива напитка, богата на естествени аминокиселини, пробиотици, дрожди и витамини.

Готовата напитка Комбуча има интересен, сладко-кисел и много освежаващ вкус, който ще накара вкусовите ви рецептори да я търсят отново и отново. По време на процеса се създава лека, естествена газировка, която допълнително гъделичка сетивата ви.

Освен с неповторимия си вкус, напитката се е доказала през вековете с множеството си здравословни ползи. Високото съдържание на В-витамини, пробиотици и ензими правят консумацията на Комбуча прекрасен начин за подобряване на храносмилането. Една чаша след или по време на храна е най-добрия начин да се освободите от чувството на тежест. Ако се интересувате повече от здравословните ползи, можете да видите любопитна информация на секцията „Здравни ползи”.

Комбуча е нещо повече от просто една напитка. Уникалният й аромат носи наслада, а естествената и газировка гъделичка гърлото, напомняйки, че нещо магическо се случва.

Малко история!

Корените на Kombucha идват от далечни векове. През 250 г. пр. Христа хората от династията Ян в Китай консумирали напитка от ферментирал чай. Наричали я „елексир на безсмъртието”. Няколко века по-късно в Русия, тя била известна като „чаен квас”, в Австрия я наричали Комбухер, а в Америка – Комбуча, но на много хора била позната просто, като „гъбата от Манджурия”.

Независимо къде ще я срещнете, името й може да се преведе като „чудотворната гъба”. А Комбуча в превод от японски език, означава чай (ча) от водорасли (комбу).

Според формула, която се предава от поколение на поколение, напитката ферментира, за да се създаде естествено газиран еликсир, предназначен за тонус детоксикация и доволен стомах. Опитайте и ще откриете разликата!


ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ